Sunday, March 6, 2011

Geldik Newyork'a

Nereden aklima geldi boyle bir blog acmak, on bir senedir Newyork'ta yasiyorum daha ne kadar kaliriz buralarda bilmem ama :)) yillarin tecrubesi oldu bende , nerede yenir, neler alinir, ucuz kiyafet, canta parfum nerede bulunur, nereler gezilir, bu konu ile ilgili ara ara mailler aliyorum blogu olan veya olmayan Ny'a gelmek isteyen hakkinda bilgi almak isteyen arkadaslardan, dusundumde bildiklerimi burada paylasirsam netten arastiranlara da bir faydasi olur , yardimim dokunur birilerine.


Simdi baslayalim tecrubeleri paylasmaya, eger turist olarak gelmek ve burayi gezmek istiyorsaniz oncelikle vize isini halletmeniz lazim seyehat tarihinden yaklasik bir ay once vize icin basvurmaniz lazim cunku yogunluk var hem de garanti etmis olursunuz gelmek istediginiz donemi, hangi mevsim geleyim derseniz ilkbahar ve sonbahar derim, yani nisan-mayis-haziran, eylul -ekim ve kasim baslari, yazin cok nemli ve sicak bir havasi var, kisinda cok soguk :) kar firtinasi ihtimaline karsi ucaginizin kalkamama durumuda var , bu sene dort kere kar firtinasi oldu mesela, gerci her mevsimin kendine gore guzelligi var ama burada yuruyerek gezilecek cok yer var guzel havalar da yurumek varken neden kendimizi zorlayalim degil mi :))

Simdi biletimizi aldik, bavul hakkimiz eger Turk hava yollari ile ucacaksaniz iki tane ve 23 kg ya da 25 kg olmasi lazim unutmusum kilo hakkini :) halbuki buraya gelmeden hep tartarim evde valizleri kilo hakkini gecmesin diye cunku uzerine para cezasi var ya da bavuldaki yuku azaltiyorsunuz sinir bozucu bir durum havaalaninda herkesin icinde valizinizi acmak, yiyecek kesinlikle yasak, kurulara bir sey demiyorlar ama biz Turk'ler dinliyor muyuz hayir, ilk geldigim seneler tursudan salcaya kadar her seyi getiriyordum artik getirmiyorum cunku Turk marketleri artti istediginiz her seyi bulabiliyoruz , ucakta iki tane form dolduruyorsunuz bir tanesi gumrukle ilgili ,yiyecek kismi ile ilgili olanlara hep hayir diyorsunuz :) ama yakalanirsaniz cezasi 100 dolardan basliyor yalan beyandan.

Ucaktan indik, otelimize veya evimize vardik, saat farkimiz var Tr'le yedi saat , sizden yedi saat gerideyiz , ucaktan indiginizde gumrukten cikisiniz iki saati buluyor, eger ikindi vakti gelmisseniz Ny'a mumkunse kendinizi zorlayip aksam 8'e kadar dayanin uyumayin, ertesi gune adapte olmasi kolay olur, bu jetlag iki uc gun devam ediyor , nerede kaliriz diye sorarsaniz Ny pahali bir sehir, en cok gezilecek yeri de Manhattan'da ,Manhattan'daki oteller de pahali, New jersey veya Brooklyn'de ki oteller de kalirsaniz daha ucuza halletmis olursunuz, tren ve subway ile Manhattan'a ulasim cok kolay ,tabii otellerin oldugu bolgeleride arastirmak lazim , buralarinda mimli bolgeleri var can guvenligi ve asayis bakimindan.

Sabah oldu uyandik, ne yiyelim, gezmeye nereden baslayim ..
Devami diger postta :)

9 comments:

  1. Çok keyif aldım şeymacım.Şimdi kendimi orda hissettim.Diğer postu merakla bekliyorum.Bakalım ne yiyeceğiz nereye gideceğiz:)

    ReplyDelete
  2. :) insallah Sevilay buralara gezip gormekte nasip olsun :)

    ReplyDelete
  3. hayirli olsun arkadasim:) cok guzel olmus...

    ReplyDelete
  4. en heyecanli yerinde kesilir mi ya :)) emegine saglik, cok güzel anlatmissin. bende bir an kendimi, güvenli bir sekilde, bu yolculugun icinde buldum :)süperrr...

    ReplyDelete
  5. canım,çok sevdim burayı. şimdi gördüm zaten yeni yeni girebiliyorum bloglara. birikmiş postlarını okudum. burayı blog listeme eklemek istedim ama yasaktan sonra ekleme yapamıyoruz. ne yazıkki mümkün olamaıyor. biz zaten zor görünür olduk. çok öpüyorum Şeymacığım.:)))

    ReplyDelete
  6. hay allah ben yakinda issiz kalicagim desenize bu verilen bilgilerle..

    blog dunyasina hosgeldiniz..

    ReplyDelete
  7. :) merhaba New york muhtari, olur mu herkesin gozlemi ayri :), bu benim ikinci blogum cok sIk yazmasam da arada ugruyorum :)

    ReplyDelete
  8. e ben bu blogu nasil kacirmisim :) Bosuna maille rahatsiz ettim sizi :) Cok guzel olmus burasi tesekkurler!

    ReplyDelete
  9. Merhaba NY hakkında bilgi araştırırken sizi buldum tesadüfen. Ben de blog yazıyorum o yüzden bir bloggerdan bilgi almak çok hoşuma gidiyor :) Biz de Ekim sonu oraya gideceğiz inşallah. 4 gün kalmayı planlıyoruz turla ya da birileriyle değil sadece eşim ve ben geleceğiz. o yüzden çok araştırma yapmam gerekiyor. Şimdi blogunuzu hatmediyorum sırayla. Sonrasında ise sizi yine rahatsız edebilirm sorularımla :) Şimdiden teşekkürler...

    ReplyDelete